СамокоВест

Тити Папазов вън от националния след удара над Борислав Чилингиров

Споделете ни в

Константин Папазов подаде оставка като национален селекционер на България, информира bgbasket.com. Наставникът на „Левски“ обяви това свое решение след приключване на Управителния съвет на федерацията, където се обсъждаше неговото бъдеще на поста.

Причина за това е скандала, който забърка Папазов след края на полуфиналния мач за Купата на България между Левски и Рилски спортист. Тогава Папазов изригна срещу феновете от Самоков, наричайки ги „селяни“ и „компири”. По-късно бившият вече селекционер на националния отбор обвини журналисти от ТВ 7 за загубите на отбора. Върхът обаче бе удара, който Тити Папазов нанесе в гръб на изпълнителния директор на Рилски Спортист Борислав Чилингиров.

Предвид създалото се напрежение в последните дни около него Папазов е решил да напусне поста си, за да се успокои обстановката в родния баскетбол. Тити предложи за свой заместник в националния отбор Сашо Везенков. Той се спря на него, тъй като е достатъчно подготвен заради спечелената шампионска титла с Лукойл Академик.

От БФБ обаче тепърва ще мислят за варианти кой да го смени начело на националния.