СамокоВест

Димитър Бербатов се срещна с бъдещите футболни звезди на Самоков

Споделете ни в

Димитър Бербатов се срещна с младите футболисти от клуба на Димчо Маринов в Самоков. Той посети планинския град по покана на Радослав Христов.

По този повод инициаторът на срещата написа във фейсбук профила си: „Младите имат нужда от авторитети, от примери, от лидери. Лидерът не е шеф, а предводител на група хора към постигане на градивни за обществото цели. Примерът е този, който не спира да работи по своето максимално развитие, дори всички да мислят, че вече е постигнал всичко. Такива хора трябва да са авторитет за децата ни, за да бъдат те вдъхновявани, да се учат на отговорност и да търсят своята най-добра реализация!“

От своя страна Бербатов разказа на децата, че не всичко е талант и е имало и много по-добри от него във футбола. По думите му ключът към успеха са дисциплината и постоянството, които той проявява както в спорта, така и в семейството. Той допълни, че се занимава активно с фондацията си, с която подпомага талантливи деца. А съвсем скоро го очаква пътуване до Индонезия.

От интереса, който проявиха, както по-малките, така и по-големите футболни надежди на Самоков, стана ясно, че са добре запознати с кариерата му.  Те му задаваха различни въпроси от това колко гола е вкарал общо през кариерата си, кои са първите му уроци от училище, с кой съотборник си е най-близък, как се е реализирал в чужбина и дали е трудно.

Радослав Христов обясни мотивите си и изрази задоволството си от срещата с думите: „Това е добрият пример. За два месеца успяхме да запознаем малките самоковски футболисти с две големи имена – Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Това е много ценно“