СамокоВест

Венера Милова е новият секретар на Община Самоков

Споделете ни в

Община Самоков има нов секретар, обявиха от Общинска администрация.

Венера Милова има дългогодишна експертиза в сферата на администрацията и управлението. Стартира професионалния си път през 2009-та година в областна администрация на област София, в дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. В края на 2013-та започва работа в Столичната община. През годините заема позиции  „главен експерт“, началник на отдел „Управление на информационни проекти и ИТ одит“, директор на дирекция „Административно обслужване“, а през 2020 година е назначена за Секретар на Столична община.

Активен член на Асоциацията на секретарите на общини в РБ и член на Постоянната комисия по „Административно обслужване и общинска администрация“ на Националното сдружение на общините в РБ.

Като член на Консултативния съвет и водеща страна по въвеждането на административното обслужване на глухи и сляпо- глухи лица в Столична община е инициатор за сключването на споразумения за сътрудничество с над 80 общини за осигуряване на видео-жестов превод на БЖЕ от жестовите преводачи на Столична община.

Фокус на работата й през годините е въвеждането на електронното управление чрез дигитализиране на административните процеси, процедури и услуги, въвеждането на различни канали за комуникация на администрацията с гражданите и бизнеса.

От лятото на 2016-та година ръководи първия в България на местно ниво Денонощен Контактен център на Столична община – информационна система за подаване на неспешни сигнали за отклонения в нормалните условия на градската среда, писма, жалби, предложения, заявления за достъп до информация и др. по телефон, чрез Десктоп платформа и чрез мобилно приложение. 

Милова има дългогодишен опит в управлението на проекти за дигитализация на администрацията, създаване на публични регистри, оптимизиране на административни процеси и процедури, управление на човешките ресурси и организационно-техническа подготовка на всички видове избори.

Притежава магистърски степени по Управление на проекти, Публична администрация и Бизнес финанси, и е бакалавър по  „Икономика и управление“ от Международното висше бизнес училище. Към момента завършва „Право“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“.