СамокоВест

Рилски за трета поредна година бронзов медалист в НБЛ

Споделете ни в

Рилски спортист спечели бронзовите медали в мъжкото първенство за трета поредна година. С тях  бронзовите отличия във витрината на славата на Рилецо вече са 4.

Самоковци победиха в два мача Академик Бултекс 99 и заслужено заеха третото място в НБЛ. В своята Арена Самоков играчите на Людмил Хаджисотиров и днес се наложиха над пловдивчани, печелейки втория и финален двубой от серията с 92-77.

Двубоят обаче започна в полза на Академик, като гостите поведоха със 7- 0 . Серия на домакините от Самоков обаче им позволи в края на първата четвърт да водят с 19- 16. През втората четвърт самоковци продължиха с по- добрата си игра и не след дълго разликата в тяхна полза се вдигна. Все пак пловдивчани взеха нужните мерки и след добра серия в края на частта успяха да свалят изоставането си до 2 точки- 41- 39.

След почивката треньорският щаб явно бе взел нужните мерки, защото баскетболистите на Рилски сякаш излязоха на терена преобразени. Водени от страхотния в този двубой Дерек Райт самоковци успяха набързо да достигнат до двуцифрен аванс, а самият край на периода дойде при 71- 61.

В последната четвърт играчите на Академик Бултекс 99 направиха всичко по силите си, за да върнат серията в Пловдив, но домакините от Рилски спортист не само удържаха натиска им, а дори вдигнаха разликата в своя полза и спечелиха с крайното 92- 77.

След мача пък се състоя и официалното връчване на бронзовите отличия на самоковци, които бяха бурно аплодирани от верните си фенове. Интересното в случая бе, че Рилецо за пръв път печели медалите в своята зала, като преди това всички отличия в шампионата на баскетболистите ни са били връчвани на чужд терен.

За победата на Рилски спортист страхотен двубой изигра Дерек Райт, който завърши с дабъл- дабъл от 27 точки и 11 асистенции. 15 точки отбеляза Травис Тейлър,с 14 Бозов, а Шелдън Джетър и Златин Георгиев приключиха съответно с 13 и 10 точки.

За гостите от Академик Бултекс отново на висота бе Димитър Димитров, който вкара 21 точки, 19 отбеляза Дурчев, а с 14 остана Александър Груев.