СамокоВест

Осем години затвор грозят Иван Портев-Портата за стрелбата в Боровец. Откриха наркотици и боеприпаси в дома му.

Споделете ни в

ivan portevОсем години затвор може да отнесе Иван Портев – Портата заради стрелбата в стриптийз бар в Боровец. Портата е кум на Константин Димитров – Косьо Самоковеца.
Както СамокоВест писа, около 1.30 часа на 1 февруари в РУ- Самоков е подаден сигнал за пукотевицата. Няколко минути по-късно в заведението пристигнали служители  на полицията. Криминалистите установили, че малко след полунощ Портата нахлул в бара солидно почерпен. Продължил да пие и започнал да се заяжда с клиентите. Опитите на персонала да го успокои не дали резултат. Вместо да си седне на мястото, Портев извадил пистолет и започнал да стреля. Ужасените туристи залегнали под масите, мислейки че са нахлули терористи.
Иван Портев е задържан в полицейския арест. На сутринта случаят е поет от прокуратурата.
В условията на неотложност криминалистите извършили претърсване на имотите, обитавани от Портата. В  къща в с. Широки дол служителите на реда разкрили  миниоранжерия за отглеждане на канабис. В таванското помещение, изолирано и специално оборудвано за целта, били открити две чанти с 1.522 кг. суха листна маса канабис, както и 33 патрона и електронна везна. На интересни „находки“  полицейските служители попаднали и в къща в гр. Костенец. Оттам били иззети арбалет, газов пистолет, както и 68 къса цигари без акцизен бандерол.
След събрани достатъчно доказателства за виновността му, Иван Портев е привлечен в качеството на обвиняем за извършени престъпления по чл. 339, ал.1 и чл. 354В, ал.1 от НК. Взета му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.
Според криминалисти, за притежание на незаконно оръжие наказанието е до 8 години затвор, за стрелбата може да се добавят още две-три, плюс наркотика и боеприпасите……

Бел. на ред. – На електронна ни поща Елена И. уточнява, че не „Портата е кум на Константин Димитров – Косьо Самоковеца“, а обратно. Молим, най-любезно, читателите ни да имат предвид тази „значима“ грешка и да четат:  „Константин Димитров – Косьо Самоковеца е кум на Портата“.