СамокоВест

Опраскаха целия бюджет на баба Пена за кафе и вода на един депутат

Споделете ни в

narodno sabranieБаба Пена, която с 3 лева на ден трябва да си плаща тока, дървата, хляба, водата, лекарствата, данъците и…, и…., и…, ще плаща катадневно и по 3 лева на всеки депутат да си пие кафето гратис.
Нула на нула, такава е финансовата равносметка за около два милиона и двеста хиляди българи, които живеят с доходи под прага на бедност. За повечето от тях двадесет и четири часовият им приход е около 3 лева. Също толкова държавата ще харчи на ден от хазната, за да може всеки един от избраниците ни да си пие кафето и водата безплатно.
240 000 лв. с ДДС или по 1000 лева за всеки народен представител ще бъдат платени от държавния бюджет за кафе и минерална вода за нуждите на Народното събрание. Това става ясно от документация за обществена поръчка, обявена на 1 февруари.
Изборът на изпълнител ще се осъществи на принципа на подадена “най-ниска” цена. 80 000 лв., без ДДС ще плати Народното събрание за кафето на депутатите и участващите в заседанията на комисиите и срещите, които се провеждат в парламента. Още 120 000 лв. ще бъдат похарчени за малки минерални води. Поръчката е до изразходване на договореното количество или за максимален срок от 2 години.
Или само за кафе и вода на депутатите ще бъде опраскан целият бюджет на баба Пена.
А през януари Народното събрание обяви и обществена поръчка за обучение на парламентаристите и по чужди езици. Стойността на поръчката отново е близо четвърт милион лева, с ДДС.