СамокоВест

Изправят пред съда Асен Александров – Патрона за побоя над горски служители

Споделете ни в

sud delo sudia obvinen sudebna zalaВ края на март 2015 година трима служители от „ДГС Самоков” бяха нападнати, бити и замеряни с камъни от тълпа цигани, докато изпълняват служебните си задължения. При обход на района около махалата в местността „Маркова трапеза” горските надзиратели Илиян Попов, Любен Тонев и Георги Спасов забелязали как бракониери от ромски произход с два коня влачат дървета. Помощник-лесничеят Илиян Попов и старши лесничеят Любен Тонев тръгват към нарушителите, като междувременно се обаждат за помощ на колегите си от мобилното звено към стопанството.
При вида на горските единият от бракониерите Асен Александров – по прякор Патрона, сваля синджира, с който е закрепена дървесината, и започва да нанася удари по Ил. Попов в областта на гърба, след което го удря с юмрук по лицето. Побойникът е стар познайник на Полицията в Самоков и на горските служители, тъй като е системен нарушител.
Същия ден по-рано му е отнета каруца, натоварена с отсечена дървесина. За броени минути, каквато е практиката, от махалата започват да прииждат все повече побеснели цигани, които отправят заплахи за живота на горските надзиратели и започнат да ги замерят с камъни.
В хода на проведеното разследване са събрани достатъчно данни за виновността на Асен Александров. Патрона е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл.144 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Делото е изпратено в районната прокуратура в Самоков с мнение за предаване обвиняемия на съд.