СамокоВест

Баскетболният Рилски на крачка от първото място в НБЛ

Споделете ни в

Мъжкият тим на Рилски спортист победи Черноморец за втори път през редовния сезон и вече е само на победа от първото място в НБЛ.

Навръх Националния ни празник- 3 март, двата отбора разиграха истинско дерби пред изключително много хора в „Арена Самоков“.

Първоначално Рилски поведе в резултата с 18- 10, след което гостите от Бургас успяха да обърнат резултата в своя, като разликата в един момент стигна до 17 точки. Баскетболистите на Рилецо обаче се окопитиха и след няколко добри атаки свалиха изоставането си до полувремето до 38- 43.

Втората половина от срещата пък превърна в истински трилър. В нея първо Рилски успя да стигне до обрат, след което Черноморец се върна в мача и не позволи откъсване, като до последните 24 секунди победителят оставаше неясен, защото резултатът в „Арена Самоков“ бе 68- 68, а топката бе за Рилски.

Самоковци изнесоха без проблеми кълбото, което попадна в ръцете на Майк Скот. Американецът се нагърби с последната атака и отбеляза от средно разстояние за 70- 68 при оставащи 3 секунди до края на мача.

Последва прекъсване за гостите, след което отборът на Черноморец трябваше да направи така, че да има шанс за победна стрелба. Тя бе пропусната от Травис Макконико и победата остана за Рилски спортист.

Много силен мач за победителите изигра капитанът Чавдар Костов, който във важните моменти не трепна и поведе съотборниците си с 25 точки.

С 11 и 8 борби завърши центърът Джон Флорвиъс, а Алекс Симеонов остана с 10 точки и 7 борби.