СамокоВест

Хакери удариха сайта на Българската православна църква и сложиха турското знаме

Споделете ни в

haknaha saita na curkvata tursko znameТурски хакери удариха сайта на Светия синод на Българската православна църква – www.bg-patriarshia.bg. На сайта е поставена емблема на турската радикална хакерска групировка Milli Gucler, която обаче не е поела отговорност за атаката. Milli Gucler в превод означава „Народни сили”. Хакерската група е известна с това, че иска превръщането на Турция в ислямистка държава. Германското разузнаване ги определя като чужда екстремистка организация и забранява дейността им на територията на страната.
Текстът, публикуван в сайта на фона на турското знаме, гласи: „Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България”.
”Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили, които бдят и са готови да го отбраняват. Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни”, пишат хакерите.
”Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни че няма нищо против християнството и че ударът представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателства над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство“ се казва още в съобщението им.
Под писмото на хакерите е поставен и малък надпис на турски език, който гласи „Защото защитаваме османците”. Заедно със страницата се зарежда и аудио, на което под музиката на зурни се чува свистене на мечове, звуци от разплискваща се кръв, тропот и цвилене на коне.