СамокоВест

Тълпа побеснели цигани нападна с камъни служители на ДГС-Самоков. Асен Александров – Патрона е задържан.

Споделете ни в

cigani kon darvaЗверско нападение с вериги, камъни и юмруци над трима горски служители, ромът- контрабандист Патрона задържан, съобщават от ЮЗДП Благоевград
Трима служители от „ДГС Самоков” бяха нападнати, бити и замеряни с камъни от тълпа цигани, докато изпълняват служебните си задължения. При обход на района около махалата в местността „Маркова трапеза” горските надзиратели Илиян Попов, Любен Тонев и Георги Спасов забелязват лица от ромски произход, които с два коня влачат дървета. Помощник-лесничеят Илиян Попов и старши лесничеят Любен Тонев тръгват към нарушителите, като междувременно се обаждат за помощ на колегите си от мобилното звено към стопанството.
При вида на горския служител единият от нарушителите сваля синджира, с който е закрепена дървесината, и започва да нанася удари по Ил. Попов в областта на гърба, след което го удря с юмрук по лицето. Името на побойника е Асен Александров – по прякор Патрона. Той е добре познат на органите на РУП – гр. Самоков и на горските служители, тъй като е системен нарушител. Същия ден по-рано му е отнета каруца, натоварена с отсечена дървесина. При така създалата се ситуация от махалата започват да прииждат все повече побеснели цигани, които отправят заплахи за живота на служителите на „ДГС Самоков” и започнат да ги замерят с камъни.
Междувременно на помощ на горските инспектори идва мобилното звено, което незабавно уведомява РУП Самоков. За да избегнат по-сериозен сблъсък, горските надзиратели напускат местопроизшествието, а органите на МВР успяват да разпръснат тълпата цигани.
Инцидентът на територията на „ДГС Самоков” е поредният случай, при който горски служители стават мишена на системни нарушители. Заради безнаказаността на бракониерите, посегателствата в района са постоянни и вече се превръщат в рецидив. За незаконната сеч и побой над горските служители ще бъде сезирана Районната прокуратура в Самоков за предприемане на незабавни мерки.