СамокоВест

Три случая на незаконна сеч разкриха при полицейска операция в Самоков

Споделете ни в

Три случая на транспортиране на немаркирана дървесина са били установени в хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция по линия „горско стопанство“ на територията на община Самоков, съобщават от ОДМВР. Към 9.30 часа на пътя за София автопатрул спрял за проверка натоварен с дървесина лек автомобил „Пежо“. Констатирано е, че се превозват около един кубик широколистни дърва за огрев (дъб и цер) `без поставена контролна горска марка, превозен билет и документи за произход. На нарушителите са съставени два акта по Закона за горите от служители на Регионалната дирекция по горите, незаконно добитата дървесина е иззета по надлежния ред.

Към 16.30 часа, на ул. „Христо Максимов“ в Самоков, в момент на транспортиране на около кубик незаконно добити букови дърва е засечен и лек автомобил „Нисан“. На водача са съставени два акта по Закона за горите, дървата са иззети.

Около 18 часа, на ул. „Генерал Раздишевски“ е установен специализиран товарен автомобил „МАН“, в който при последващата проверка съвместно със служители на Регионалната дирекция по горите са констатирани 12 кубика немаркирана букова дървесина, за която са представени превозни билети с адрес на доставка регистриран по Закона за горите обект. На местопроизшествието е извършен оглед. Автомобилът е иззет заедно с дървесината. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.