СамокоВест

Трайчо Василев – Пиже и още двама са привлечени към наказателна отговорност за нападението над полицаи в Самоков

Споделете ни в

Нападателите над полицейските служители са привлечени към наказателна отговорност. Районната прокуратура в Самоков привлече в качеството на обвиняем 48-годишният Трайчо Василев – Пиже и още двама души – Я.Я. (на 32 години) и М.М. (на 23 години) за извършени от тях престъпления – причиняване на телесна повреда на орган на властта при изпълнение на службата му и употреба на сила спрямо него с цел осуетяване извършване на служебните задължения.

Припомняме, че на 15 юни (сряда) обвиняемите нападнаха полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения. Василев е ударил полицай с юмрук в областта на лицето. Неговите съучастници нанесли удари по ръката и рамото на полицейски инспектор. Тримата употребили сила спрямо орган на властта, с което целели да принудят полицаите от РУ на МВР гр. Самоков да не извършват проверка в лек автомобил и на пътуващите в него.

В тази връзка министърът на вътрешните работи Бойко Рашков коментира в интервю за Марина Цекова: “Случаят в Самоков е сериозен и се води интензивно разследване, като двамата предполагаеми биячи вече са в ареста”. Министърът уточни, че униформените са били не двама, каквато беше първоначалната информация, а петима.  Предстои и проверка по случая, която да установи дали  те са действали съгласно закона и правомощията си.

“Ще изясним причините за това агресивно поведение, но ще обърна внимание към поведението на полицаите. Та са представители на властта, въоръжени са, били са петима. Не съм убеден, че те са направили всичко възможно, за да се противопоставят на действията на тези нападатели”, каза още Рашков.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата.