СамокоВест

След три инцидента и двама загинали за седмица, самоковската управа поиска от АПИ да обезопаси пътищата в града

Споделете ни в


Само за седмица в Самоков станаха три тежки пътни инцидента, при които загинаха двама мъже, а жена бе настанена в болница. След трагедиите, кметът Владимир Георгиев е изпратил писмо до Агенция пътна инфраструктура и до МВР с искане за обезопасяване на пътищата от републиканската пътна мрежа в границите на населеното място. Още повече, че участъкът от път II – 82 практически пресича целия град.

За пешеходците пътят за Боровец в границите на града, от кръстовището при моста на болницата до изхода от Самоков е опасен, се сочи в писмото. По продължение на целия участък, част от републикански път II – 82 маркировката е силно избледняла и абсолютно незабележима през тъмната част на денонощието. Отделно правият участък дава възможност за развиване на високи скорости и несъобразяване с ограничението на скоростта в населено място, се изтъква в писмото. За да се реши този проблем, кметът предлага да се направят изкуствени неравности по пътя, поне на три места – на пешеходната пътека при магазин „Била”, на пешеходната пътека при спирката за Боровец, под пробива за Говедарци и на пешеходната пътека на спирката при Туристическата градина. Освен това е необходимо обновяване на пътната маркировка, като бъде поставена светеща такава, а преди пешеходните пътеки – светещи пътни знаци. Нова маркировка и светещи пешеходни пътеки и знаци да бъде поставена и на ул. „Софийско шосе“, се иска още в писмото.

Като сериозен проблем кметът Владимир Георгиев посочва и безразборното паркиране, и настоява АПИ да назначи комисия, която да изготви схема за паркиране по цялата дължината на участъка от път II-82 в рамките на града.