СамокоВест

Самоковски криминалисти разкриха извършителите на серия взломни кражби. Двамата рецидивисти са задържани за срок от 72 часа

Споделете ни в

В резултат на активните оперативно-издирвателни действия, предприети за разкриването на взломна кражба от гараж в с. Горни Окол, при която от владението на собственика били иззети бормашини, ъглошлайф, електрожен, моторен трион и акумулатор, криминалистите от РУП- Самоков разкрили и задържали извършителите.

Това са двама криминално проявени и осъждани самоковци, на 25 и 26 години. При проведеното разследване станало ясно, че те са действали в съучастие с още двама криминално проявени и осъждани техни съграждани, като за осъществяване на престъпното деяние са използвали лек автомобил „Фолксваген Голф“.

 

В хода на оперативната работа  разследващият екип разкрил, че двамата рецидивисти са съпричастни към извършването и на още 10 кражби в региона, извършени в периода 10 октомври 2018 г. – 6 януари т.г., което същите потвърдили последствие в самопризнанията си пред полицейските служители. По- голямата част от инкриминираните вещи са намерени.

След доклад на събраните доказателства, в районната прокуратура в Самоков извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и им е взета 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.