СамокоВест

Русия обявява одеколона за алкохолна напитка

Споделете ни в

A visitor tries to open a can of food with a soviet era toolat dinner during the Soviet era shop at the 1984 show in Nemencine about 25 km from capital Vilnius The park is located outside the Lithuanian capital Vilnius in an old bunker which served as a secret TV station in case of a nuclear attackРуската федерална служба за регулиране на алкохолния пазар ще настоява редица парфюмерийни продукти да бъдат признати за алкохолни напитки и продажбата им да бъде лицензирана, предаде РИА „Новости“.

Според зам.шефа на службата Владислав Заславски, парфюмерийно-козметичните продукти, съдържащи етилов алкохол, трябва да се регистрират като алкохолни напитки.

Става дума за лосиони с характерни имена като „Перец“, „Хлебный“, „Зверобой“, съдържащи етилов алкохол, и продавани като козметични средства.    Подобни продукти трябва да се изключат от списъка на парфюмерийните продукти, уточнява Заславски по време на конференция за регулиране пазара на алкохол в Руската федерация.

На руския пазар има и „хранителни добавки“ със съдържание на спирт между 45 и 70% и названия като „Наполеон“, „Кедровый“ и „Хлебный“, които се продават законно навсякъде и се използват от населението като алкохол. Те също вече ще се продават по режима, валиден за алкохолните напитки, казва още Заславски.