СамокоВест

Рилски спортист продължава без загуба в НБЛ, след победа над шампиона Балкан-Ботевград

Споделете ни в

Носителят на Суперкупата на България Рилски спортист победи шампиона Балкан Ботевград с 89:83 точки като домакин в среща от втория кръг в Националната баскетболна лига за мъже. Успехът е втори пореден за състезателите на Людмил Хаджисотиров над този съперник.

В началото на срещата се проведе церемония в чест на баскетболните звезди от гимназия „Константин Фотинов“ – Самоков, които спечелиха световната титла от ученическите игри в Белград, в края на миналия месец. Събитието уважи и мениджър „Развитие“ в женското направление Албена Брънзова.

Рилски продължава без загуба в НБЛ. Самоковци са с баланс от 2-0, докато шампионите започнаха защитата на титлата си с поражение.

Димаджио Уигинс беше най-резултатен за Рилски спортист с 18 точки и 6 борби. Брандън Рандълф добави 17 точки, 4 борби и 6 асистенции. Чавдар Костов и Александър Янев отбелязаха по 13 точки, като вторият грабна и 7 борби. Васил Попов и Деян Карамфилов реализираха по 10, като последният направи и 9 асистенции. Извън групата за срещата бе Крис Минков, който е болен.

За Балкан, който изигра първия си мач от шампионата, Павлин Иванов се отличи с 22 точки, а със 17 точки се включи Христо Захариев. Райън Хароу вкара 14 точки в добавка към 8 асистенции. Девантей Фостър остана с 12 и 8 борби. Дебют с екипа на „зелените“ направи Никос Дипларос, който регистрира 3 точки, 2 асистенции и 1 открадната топка за 13 минути.