СамокоВест

Проверка на btv, съвместно с депутата от ПП Александър Дунчев, установи незаконна сеч край Мала Църква – Самоковско

Споделете ни в

Незаконна сеч в района на Мала Църква, Самоковско е установила проверка на местното горско стопанство с участието и на бившия депутат от „Продължаваме промяната“ и бивш служебен председател на горската агенция Александър Дунчев, показа репортаж на btv.

До мястото, за което са сигнализирали жители на Мала Църква се стига само с високопроходима техника.

В района е издадено разрешение за сеч на 1000 кубика, но проверката показва, че количеството е значително надвишено, при това са рязани дървета и далеч извън определения район.

„Специално за Самоков имаме много сигнали – за Бели Искър, за Говедарци“ подчертава Александър Дунчев, избран за народен представител на „Продължаваме промяната“ от София област.

„Ежеседмично, ежедневно минават служители на горското стопанство – горски стражари, старши лесничеи. Правят се непрекъснати проверки, но това не означава, че няма моменти, в които работниците на фирмите се изпускат да направят някоя пакост, както е станало в този случаи. Предстои да се установи какво точно е превишено и съответно да бъдат наложени санкции“, е позицията на директора на ДГС-Самоков Александър Кроснев.

Обезлесяването точно по тези места създава опасност при всеки проливен дъжд да се получат свлачища в района, алармира още Дунчев.