СамокоВест

Рилски спортист започна сезона в НБЛ с победа над Левски

Споделете ни в

Снимка: Интернет

Рилски спортист започна с победа новия сезон в Националната баскетболна лига. В първия си мач от шампионата отборът надви Левски с 89:73 като гост, след като водеше през цялото време в столичната зала „Универсиада“.

В края на първата четвърт Рилски спортист водеше с 22:18. До полувремето статуквото се запази и двата отбора се оттеглиха при резултат 45:36 в полза на Рилски. Най-голямата преднина за отбора дойде в началото на третата четвърт, когато Рилски спортист поведе с 52:36 над своя опонент. В края на този период Левски губеше с 55:68.В последната четвърт Рилецо владееше положението и така се стигна до крайното 89:73.

Тимът от Самоков бе без контузения Мирослав Васов, който ще отсъства няколко месеца, както и без Еван Бати, който е болен. Извън групата за домакините останаха Алън Арнет и Джон Флорвиъс, тъй като двамата чакат всичките си документи, за да могат да бъдат картотекирани.

В следващия кръг за Рилски спортист предстои ново дерби, този път в Балкан у дома, но преди това отборът ще се изправи срещу Кангурус Мехелен в първия си мач от ФИБА.

За победата на Рилски допринесоха – Брендън Рандолф, който вкара 16, Демажео Уигинс пък му оказа сериозна подкрепа с дабъл- дабъл от 14 точки и 12 борби, а с 11 остана капитанът Чавдар Костов, който записа и 6 завършващи подавания.

За Левски над всички бе бившият капитан на Рилски Златин Георгиев, който завърши с дабъл- дабъл от 19 точки и 12 асистенции.