СамокоВест

Рилски продължава победния си път в НБЛ. Прегази и Академик-Пловдив

Споделете ни в

Рилски спортист продължи победния си път в НБЛ. Самоковци остават на върха в класирането след убедителна победа като домакин на Академик (Пловдив) с 97:77. Тимът, воден от Людмил Хаджисотиров изкова успеха си през втората четвърт, която спечели с 23:11. Така, след 2 точки аванс след първата четвърт и още 7 добавени в третата, самоковци спокойно доиграха мача, като не позволиха на съперника си да се бори за обрат.

Нико Карвачо изигра пореден силен двубой и завърши с 22 точки. С по 15 се включиха Мирослав Васов и Павлин Иванов, 11 вкара Алекс Симеонов, а Брендън Браун наниза 10 точки.

„Добра победа. Бях малко притеснен преди мач, защото обикновено когато направиш силен мач има отпускане, а Пловдив са силен отбор и играят добре в нападение. Имат едни от най- добрите стрелци от тройката и в комбинация със смяната на защитата им имаха необходимия потенциал, за да ни създадат проблеми. В първата част започнахме по- бавно, но във втората наложихме агресивен стил на защита, който даде резултат, а пък същевременно в нападение имаме 30 асистенции, а това се случва рядко в баскетбола. Радващо е, че този отборен стил с много движение, с допълнителни пасове, почва да се изгражда все повече . Така всеки един е част от отборната игра и това дава резултат. Другото важно е, че завършихме здрави и можем спокойно да се готвим за следващия мач с Ямбол“ е позицията на Людмил Хаджисотиров за мача.