СамокоВест

Реформаторският блок настоява за незабавна оставка на мафиотското правителство

Споделете ни в

reformatorski blokРеформаторският блок излезе с обща декларация, в която се настоява за „незабавната оставка на правителството“. Седемте партии посочват, че коалицията БСП,  ДПС и Атака не могат и не желаят да управляват в интерес на обществото. Публикуваме пълния текст на декларацията:

Реформаторският блок потвърждава убедеността си, че правителството на Пламен Орешарски е вредно и опасно за българската държава и икономика и настоява за незабавната му оставка. Смяната на това управление е необходимо условие за провеждане на политика, за справяне с икономическата и социална криза и възстановяване на законността.

Изтеклите три месеца от мандата на коалицията БСП, ДПС и Атака доказаха, че те не могат и не желаят да управляват в интерес на българското общество. Всички техни кадрови решения обслужваха единствено по-дълбокото навлизане на мафията в държавния апарат, а изтеглянето на 1 млрд. нов дълг е в директна услуга на олигархичното източване на държавните финанси.

Реформаторският блок активно подкрепя всички организирани и неорганизирани, граждански и политически протести срещу правителството. Присъединяваме се към настояването за прекратяване на този престъпен мандат и за извънредни парламентарни избори.

В тази връзка изказваме пълна съпричастност и солидарност с декларацията на спонтанната гражданска инициатива „Протестна мрежа” и декларираме готовността си да работим заедно за общите ни цели: – незабавна оставка на мафиотското правителството на БСП, ДПС и АТАКА; – изваждане на мафията от държавата;- въвеждане на механизми за ефективен граждански контрол.

                                                                                                                Реформаторски блок

One thought on “Реформаторският блок настоява за незабавна оставка на мафиотското правителство

  1. Срещнали се двама партийци пред един „блок“
    – Ти от коя партия беше ?
    – не знаеш ли .. реформатор съм.
    – Не беше ли от „Единство“ ?
    – Бях , ама за малко.
    – Чакай малко, а преди това не беше ли от „Синя коалиция“.
    – Бях и там.
    – Преди две години не беше ли от ДСБ ?
    – И там бях бе.
    – Добре ако добре си спомням нали в началото беше от СДС.
    – Е и?
    – А пред това …
    – Хайде стига сме говорили глупости.

Comments are closed.