СамокоВест

Реформаторският блок е против всякакво отлагане на съдебната реформата

Споделете ни в

dimitar delchevНяма ултиматуми за съдебната реформа, не сме яли баклави с никой. Това каза в сутрешния блок на bTV народният представител от Реформаторския блок Димитър Делчев. Всички партии си дават сметка, че конституционните промени, които в
момента са внесени в Народното събрание, са добри, но трябва да се знае, че РБ е против и няма да толерира опити за отлагане на реформата, категоричен бе той. Делчев заяви, че в момента се водят преговори с всички партии, за да бъдат подкрепени промените в зала и призова политическите сили да се обединят.
По инициатива на реформаторите, вчера се проведе среща между представители на Блока и на ДПС относно готвените промени в Конституцията. Въпреки че инициативата за срещи с всички парламентарно представени политически сили е на РБ, Делчев отбеляза, че отговорност на ГЕРБ е да привлече подкрепата на ДПС.
Като секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии Димитър Делчев посочи, че устният доклад на Европейската комисия отчита напредък с приемането на съдебната стратегия и антикорупционния закон, който вчера беше гласуван в правна комисия. В Брюксел виждат волята, която правителството показва в борбата с корупцията и за промяна на съдебната система, добави той.
С колегите от ГЕРБ и ПФ заедно събрахме подписите и стоим зад измененията, но АБВ се държат като опозиция, каза още Делчев и подчерта – всяко отлагане на конституционната реформа би я провалило.