СамокоВест

Кметът отново нарушава закона. Всички строителни обекти – без информационни табели.

Споделете ни в

vladimir georgievПредизборно кметът превърна града в строителна площадка. Навред нещо се рови и сменя. Странни обекти будят интереса на гражданите. В градинката пред старите хали, около Козела, под бившата „Родопа”, в така наречената „Крайречна зона” – ври и кипи.
Но какво се прави? Никой не знае!
Защото кметът Владимир Георгиев отново нарушава закона. Съгласно чл.  157, ал. 5 от Закон за устройство на територията – „Строителните площадки се ограждат с временни огради по указание на общинската администрация, поставят се информационни табели за разрешения строеж с данни за строителя, лицето, упражняващо строителен надзор, и други.” Изискването на закона се отнася за всички строителни обекти, независимо от собствеността. Още повече, когато иде реч за държавни и общински строежи, и за харчлък на народна пара. Но нито един от строителните обектите в града, чиито инвеститор е Общината, няма информационна табела.
Както се вижда, за кмета Георгиев Законът нищо не значи. При това първият ни администратор има диплома за юрист. Какво ли пък би било ако нямаше?
СамокоВест многократно е информирал за нарушенията на Владимир Георгиев в качеството му на кмет на Община Самоков. Резултатът – глас в пустиня. Нито една от институциите, задължена да упражнява контрол върху дейността на местната власт, не си свърши работата.
По всяка вероятност и сега нищо няма да се промени.
Няма да коментираме тук приоритетите в управлението на Георгиев. При почти 2,5 пъти по-висока безработица в общината, спрямо средната за страната, кметската управа харчи парите ни за всевъзможни „атракциони”, както стана модерно да се казва. Милиони се дадоха и продължават да се дават за Цари Мали град. Стотици хиляди изстрадани български левове отиват за  висилки, пирамиди, самокови, кораби, едноседмични джамборета и какви ли не безумства.
По време на Римската империя е властвал принципът : “Дайте на хората хляб и зрелища, и те ще понесат всичко, което им наложите!“ При сегашното управление на Община Самоков хлябът го няма – останаха зрелищата.
Но това е друга тема.