СамокоВест

Рали България отново стартира и финишира в Самоков

Споделете ни в

rally-bulgaria-2013И тази година изданието на Рали България ще стартира от центъра на Самоков и ще финишира в града. Състезанието е кръг от Европейската рали купа и ще се проведе от 18 до 20 юли. В 45-ото издание на Ралито участие ще вземат около 30 екипажа, които ще мерят сили в 6 класа. Най-добрите родни пилоти, начело с Крум Дончев, Николай Кортелов, Симеон Иванов и Пламен Стайков ще защитават честта на българския автомобилен спорт. Вече е ясно и трасето, по което ще се проведе състезанието. То се състои от 14 отсечки с обща дължина около 560 км, от които около 210 км – състезателни. Коефициентът на Рали България е 4 от 5 възможни по новата категоризация на Международната федерация по автомобилни спортове.
Очаква се всички състезателни екипи, които ще участват в Рали България 2014 да пристигнат в Самоков най-късно до утре, вторник 15 юли. В сряда от 09:00 – 19:00 часа пилотите ще направят своите тренировки за опознаване на трасето. Те имат право да преминат всяка една състезателна отсечка само два пъти. В петък, 18-ти юли от 08:00 до 12:00 часа е техническият преглед на автомобилите и окончателната им настройка.
Състезателите, които ще участват за националния шампионат, ще направят своите тренировки в четвъртък 17-ти, от 09:00 до 18:00 часа.
В първия състезателен ден жителите и гостите на Самоков ще могат да наблюдават най-атрактивната част от ралито – надпреварата по улиците на града. Предвидени са специални зони за публиката, които ще бъдат със символични цени на билетите.
Кметът на общината Владимир Георгиев представи на пресконференция мерките по обезпечаване на сигурността. Ангажирани са служителите на РУП – Самоков, Службата по пожарна безопасност и защита на населението и т. нар. маршали, които за двата дни наброяват около 650 души.
Утре от 11,30 часа ще се проведе пресконференцията за рали „България 2014“ в Пресклуб „България“ – София. Ще участват председателят на БФАС Радослав Козлеков, избраният за председател на БФАС Владимир Илиев, директорът на рали „България 2014“ Камен Михайлов, както и пилотите Крум Дончев, Игнат Исаев и Екатерина Стратиева.