СамокоВест

Политологът Огнян Минчев: Ако в Москва е взето решение да се отложи оставката, правителството на Орешарски няма да си тръгне

Споделете ни в

ognyan minchevПравителството се гърчи в мъртвата хватка от необходимостта да обслужва тези, в името на чиито интереси беше сформирано миналата година, а именно руските интереси в направление „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“, а от друга страна, все пак българското правителство не може да не се съобразява, че България е член на ЕС и европейското законодателство, не може да бъде заобикаляно без последствия.
Българското правителство ще обяснява на безмилостния Лавров, че Русия ще трябва да постигне своето споразумение с Брюксел, за да може България да осъществи ангажимента си към Русия, свързан с „Южен поток“. Ако България си позволи директно да пренебрегне европейското законодателство, това ще доведе до много сериозни последствия, включително и големи глоби. Това коментира политологът Огнян Минчев пред БНР.
Настоящото българско правителство няма потенциала да води нито национална потилитика, нито политика в интерес на друга държава. Посещението на Лавров може да окаже въздействие и върху начина, по който това правителство ще подаде оставка и дали изобщо ще подаде оставка… Ако в Москва е взето решение да се отложи оставката, докато се разчистят облаците над „Южен поток“, не изключвам правителството на Орешарски да направи завой и да каже, че няма да подаде оставка… На този етап в българските политически консултации няма ангажимент за оставка.
Българското правителство си позволява лукса да ни постави в центъра на един геополитически спор между страни, много по-мощни от нас, което е категорично несъобразяване с българския национален интерес, категоричен е политологът.

One thought on “Политологът Огнян Минчев: Ако в Москва е взето решение да се отложи оставката, правителството на Орешарски няма да си тръгне

  1. Попитали радио Ереван:
    – Какво свързва Станишев, Борисов и Първанов ?
    – Партийната книжка и GSM -те, веднага отговорило радиото.
    – А какво ги разделя ?
    – Банковата им сметка …. чул се тих шепот от радиото.

Comments are closed.