СамокоВест

Пет фирми – кандидати да планират изграждането и реконструкцията на ВиК мрежата в селата

Споделете ни в

vik mreja vodoprovod remontЗапочна процедурата за избор на изпълнител по обществена поръчка „ Изготвяне на подробен план и идейни проекти за изграждане и реконструкция на ВиК мрежата и съоръженията на селата Говедарци, Маджаре, Мала Църква и Бели Искър, както и изграждане на пречиствателна станция“.
Днес комисия с председател инж. Евелина Перфанова разгледа депозираните към офертите фирмени документи. Пет фирми са кандидатствали за обществената поръчка. Това са „Реко инженеринг“, „Стройекспрес инженеринг“, „Акуариус 3 консулт“, „Савекс“ и консорциум „Аква том – Бора“. Предстои комисията да излезе със становище кои фирми ще бъдат допуснати на следващ етап – отваряне на ценовите предложения.
Спечелилият поръчката трябва да направи цялостно обследване на ВиК мрежата, което да се изрази в прединвестиционно проучване, съществуващи мрежи, оценка на състоянието им и възможностите за тяхното използване. Изпълнителят следва за даде варианти и предложения за решение на ВиК мрежите в четирите села и последващо третиране на отпадъчните води. Към проекта трябва да бъдат дадени варианти за изграждане на пречиствателна станция с избор на площадки и избор на технология за пречистване за чувствителна зона. Проектът трябва да съдържа графични решения за всяко предложение и технико-икономически анализ за разхода на ел. енергия.
Срока за изпълнение на поръчката е не по-дълъг от 6 м. от сключване на договора с избрания изпълнител. Общата прогнозна стойност е до 100 хил. лв. с ДДС.