СамокоВест

ПОКАНА – среща-дискусия на тема „УСЛОВИЯ ЗА СВОБОДНИ И ЧЕСТНИ РЕФЕРЕНДУМИ В БЪЛГАРИЯ”

Споделете ни в

hotel arenaСреща-дискусия на тема „УСЛОВИЯ ЗА СВОБОДНИ И ЧЕСТНИ РЕФЕРЕНДУМИ В БЪЛГАРИЯ”  ще се проведе на 14.09.2015 г., от 1 8.00 до 20.00 часа, в конферентната зала на хотел „Арена“, последен етаж.
С участието на д-р Магдалена Форовиц, Център за пряка демокрация към Цюрихски университет и граждански експерти в областта на референдума: Даниела Божинова, Петко Ковачев, адв. Александър Асенов.
Организатор: Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива със съдействието на Инициативен комитет за местен референдум в Самоков.
Събитието цели да запознае гражданите на Самоков с швейцарския модел на референдум и гражданска инициатива, да коментира опита в прилагането на пряко участие в България, включително опита на Самоков, да оцени законодателните условия за пряка демокрация и да постави на обсъждане препоръки за законодателни промени, подготвяни от организаторите.
Събитието ще отбележи Международния ден на демокрацията 15 септември.
Срещата е част от публични консултации по проект „Подобряване законодателната среда за референдуми в България с българо-швейцарско партньорство“, финансиран в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
От Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива и Инициативен комитет за провеждане на местен референдум в Самоков канят:
– привържениците на пряката демокрация,
– хората, готови да участват активно в управлението общината и на държавата,
– всички, които не желаят да живеят в град на боклука,
– всички, които вярват, че от тях зависи да направят Самоков по-добро място за живеене,
– всички, които ще кажат НЕ на мястото за събиране на отпадъците на 4 общини,
– всички, които милеят да запазят чиста природата на своя роден край
да вземат участие в срещата-дискусия.