СамокоВест

Повдигнаха второ обвинение на убиеца на 7-годишната Веселинка от Ковачевци. Близките настояват за доживотен затвор

Споделете ни в

Софийската окръжна прокуратура повдигна второ обвинение на 15-годишния М.Б, който уби момиченце на 7 години в самоковското село Ковачевци. При разследването бе установено, че момиченцето е убито по особено мъчителен начин. Второто обвинение е за опит за изнасилване.

На 4 юни тялото на детето беше открито в къщата на обвинения за убийството М.Б., намираща се в съседство с дома на жертвата.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият бе задържан за 72 часа. Днес Софийският окръжен съд решава дали 15-годишният М.Б. да остане за постоянно в ареста.

След случилото се близки и роднини на момиченцето излязоха на протест с искане за справедлива присъда. Те настояват за доживотен затвор. Близките на жертвата описват арестувания младеж като агресивен и опасен. Не веднъж е отправял заплахи, въпреки че местните му помагали да се издържа. Има над 7 криминални регистрации.

Екипът на ОУ“ Васил Левски“ – Ярлово, където учеше 7-годишното момиченце, написа: В памет на първокласничката Веселинка – добро, скромно и лъчезарно дете…Почивай в мир, ангелче!

Светъл да е пътят на душата ѝ!