СамокоВест

Отново призови места за ангелогласните изпълнители на Даниела Георгиева

Споделете ни в

Поредни високи постижения за ангелогласните изпълнители на Даниела Георгиева от IX Балкански шампионат по фолклор “Евро фолк – Жива вода 2021”, гр. Хисаря. ДГ „Белчинче“ при НЧ „Светлина 1909“, с. Белчин, бе удостоена със златен медал. Групата бе номинирана за Гран при на Деветото издание на шампионата и отличена с бронзов плакет и бронзов медал. Златен медал получи и Мартина Дибекова, а Крум Русинов и Ивана Зърнева се окичиха със сребърни медали.

Основна задача на организаторите на шампионата е даването на възможност за изява на творческите колективи и включването им в една конкурсна програма, определяща най-добрите от тях и пропагандиране на призьорите чрез излъчване в Европейския телевизионен ефир.

Журито на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2021” използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF.

Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2021”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/.