СамокоВест

Кои самоковски учители и ученици бяха отличени от РУО и МОН за 2021 г.

Споделете ни в

Самоковски директори на училища, учители и ученици бяха наградени от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието в Софийска област. Традиционната годишна церемония по награждаването се състоя в столичния античен културно–комуникационен комплекс „Сердика“.

В категория „Директор и заместник – директор“ награди за своя дългогодишен професионален път получиха Илка Динева – директор на ДГ „Детелина“ и Елена Дамянова – зам. – директор по УТ  в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.

Като директори на 2021 година са отличени – Камелия Асенова –директор на НУ „Станислав Доспевски“, директорът на ПГ „Константин Фотинов“ Венета Симитчийска и Ирена Коцева – директор на ОУ „Митр. Авкс. Велешки“.

Почетното отличие на просветното министерство „Неофит Рилски“ заслужи Десислава Христова от СУ „Отец Паисий“.

Награда за учител на 2021 година за цялостен принос в развитието на образователното дело в областта и страната бе връчена на Марияна Кралева – учител по история и цивилизация в ОбУ „Неофит Рилски“.

Отличия за доказали се педагози през 2021 година получиха Елена Дибекова – учител в ДГ „Детелина“, Емилия Михайлова – учител по БЕЛ в СОУ „Отец Паисий“, Боряна Спасова – старши учител по английски език в начален етап в ОУ „Христо Максимов“ и „най-изявения млад директор“ – зам. – директорът по АСД в ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ Даниела Трохарова.

Награди бяха присъдени и на отличили се ученици. Признание за най-успешен зрелостник, завършил средното си образование с отличен успех и постигнати високи резултати на областни и национални кръгове, олимпиади и участие в извънкласни дейности получи дванадесетокласничката от СУ „Отец Паисий“ Ева Кичева. Отличиха и изявени деца в областта на природните науки, представили се отлично в национални конкурси и състезания. Това са единадесетокласничката от ПГ „Константин Фотинов“ Деяна Шевченко и седмокласникът от ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ Ангел Ковачки. Отличени бяха и ученици, носители на награди от състезания по математика, ИТ, програмиране и проектни дейности. Наградените в тази категория са Раян Калоянов – 3 клас от ОбУ „Неофит Рилски“ и Георги Чалъков и Ванеса Петрова – съответно 3 и 4 клас от СУ „Отец Паисий“.

Награди бяха присъдени и на ученици, изявили се в областта на музиката и изобразителното изкуство. Отличени от националния конкурс „Ключът на музиката“ са две ученички от ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ – петокласничката Иванина Балабанова и шестокласничката Христиана Филипова. А отличените носители на награди от участия в конкурси по изобразително изкуство бяха само от Самоков. Това са – Иван Иванов – 6 клас в СУ „Отец Паисий“ и три ученички от ОбУ „Неофит Рилски“ Янка Методиев, Марияна Руменова и Теодора Зоранова.

Общо над 80 педагози и ученици от София област получиха признание за своите труд и умения. Специален гост на тържествената церемония беше областният управител Радослав Стойчев.