СамокоВест

Побой над лекар и погром в Спешна помощ – Самоков

Споделете ни в

Отново агресия над лекар и медицински персонал. Близки на починал пациент атакуваха центъра за спешна помощ в Самоков. Нападнат е лекар, който е успял да се барикадира заедно с медицинска сестра в една от стаите.

53-годишният мъж, който е починал, е докаран от близките си в състояние, несъвместимо с живота. Бил е с тежък диабет и белодробен оток.

Лекарят в спешния център е извикал двама лекари от болницата, включително реаниматор. На пациента са направени множество изследвания и пълен обем реанимационни действия, но състоянието му е било критично, казват медиците.

След като е станало ясно, че той е починал, негови роднини и близки са нахлули в болницата в града. Дежурният лекар е бил ударен, а обект на агресията са били и медицински сестри, и фелдшер. За да се спаси от агресивните нападатели, екипът се е барикадирал до идването на полицията.

Целият филиал е изпочупен – апаратура, ампули, столове, изкъртили са 3 врати. Три патрулни коли на полицията са се отзовали на място, опитали са и тях да нападнат, разказват свидетели.

Пристъпило се е към засилено полицейско присъствие, като освен екипите на МВР-Самоков са включени и техни колеги от близки районни управления.

Камери са заснели случая. Задържани са синовете на починалия. Полицията продължава да издирва още участници в инцидента.

По случая тече разследване.