СамокоВест

Отличия за самоковски певци и музиканти

Споделете ни в

boris strinski horХорът на ветераните туристи с диригент Борис Стрински се завърна с поредното си отличие. Съставът участва в тринадесетото издание на Песенния празник на туристическата песен. Празникът се проведе в деня на Съединението в град Стара Загора на лятната сцена на Драматичния театър. В града на липите се изявиха хорови формации от Стара Загора, Асеновград, Самоков, Велико Търново, Горна Оряховица, Казанлък, Сливен, Дупница и Севлиево. Песнопойците на Борис Стрински закриха празничната програма. Изпълненията им бяха отличени със златна статуетка и грамота.
„Молитва за нас” стана песен №1 на „Пирин Фолк” – Сандански. Жури с председател проф. Драгостинов единодушно избра песента по музика и аранжимент на Вели Чаушев и текст Валентин Кирилов за победител в конкурса за песен. Маргарита Хранова изпълни великолепно „Молитва за нас” и спечели овациите и на многобройната публика. Песента получи и награда на фен клуб „Разград” и на фен клуб „Равда”.
Второто място бе присъдено на песента „Звездна нестинарка” в изпълнение на Деси Добрева, а третото – на „Срещу съдбата” на Велизар Илиев.