СамокоВест

Осем положителни резултата за коронавирус в Самоков за последните 24 часа

Споделете ни в

8 са установените случаи на заразени от коронавирус в Самоков за последните 24 часа, съобщават от общината. Заради мъж от Долна баня, настанен във Вътрешно отделение на самоковската болница в края на май и дал положителна проба за Ковид -19, отделението е под карантина от 4 юни. Още същия ден са направени тестове на медицинския персонал и на пациентите на Вътрешно отделение, както и на отделението по образна диагностика и клинична лаборатория. Общият брой на тествани пациенти и персонал включва 16 пациенти и 14 служители. От изпратените проби, осем са дали положителен резултат. Пет от тях са на пациенти на Вътрешно отделение и три са на медицински лица – един лекар и две сестри.

Пациентите своевременно са транспортирани и настанени за лечение в инфекциозно отделение на болница УМБАЛ „Света Анна“. Единият болен е със съпътстващи заболявания.

Лекарят и двете медицински сестри са без симптоми и са поставени под домашна карантина. Инспектори от РЗИ установяват и тестват контактните лица. Предвижда се да бъдат тествани и други рискови групи по преценка на здравните инспектори.