СамокоВест

“Максима България” излезе с изявление по повод положителна проба за коронавирус на служител в Т-Маркет Самоков

Споделете ни в

Публикуваме изявлението без редакторска намеса:

Компанията ни винаги е работила в пълна прозрачност и с абсолютна грижа за здравето и живота на клиентите и екипите ни. Добрата практика и почтеността налагат да съобщим, че предприемаме превантивни мерки по затваряне на магазина ни в Самоков за 24 часа и извънредна и пълна дезинфекция на целия обект и стоките в него, тъй като имаме служител, който за наше огромно съжаление е с първи положителен тест за коронавирус. Следва да излязат резултатите му от потвърждаващ диагнозата му тест, който ще бъде готов утре.

Нашият служител е бил за последно на работа във вторник (2 юни 2020 г.), като след това е поел грижата за свой болен роднина в болницата в Самоков, където впоследствие му е направен и тест във връзка със случаите на заболели в болницата. 

Днес, 5 юни, следобед, нашият служител ни информира за своя първи позитивен тест за COVID 19 и въпреки че даденият служител не е бил в магазина ни от 2 юни, ние незабавно в координация с РЗИ взехме предписваните от здравните власти превантивни мерки за незабавно поставяне под карантина на нашия служител. Всички наши служители, работещи в обекта ни в град Самоков, също са карантинирани и те, както и техните семейства, ще бъдат изследвани за сметка на “Максима България”. 

Днес ,от съображение за пълна сигурност, решихме да затворим обекта ни в Самоков за 24 часа, за да се дезинфекцира щателно и за да може от 15:00 часа утре (06.06.2020 г) в него да застъпи изцяло нов екип.

От името на целия колектив на “Максима България” искаме да уверим всички наши служители, които са част от създалата се ситуация, че могат да разчитат на нашата пълна подкрепа.

Искаме да благодарим на всички наши герои, които съвестно продължават да вършат работата си и останаха по местата си по време на извънредното положение в страната. Ще продължаваме стриктно да поддържаме безопасността на средата, в която работим и в която нашите клиенти пазаруват, така че тя да е дезинфекцирана и сигурна за всички.

Още от началото на извънредното положение в страната ние сме в непрекъсната връзка с РЗИ и Министерството на здравеопазването и спазваме стриктно всички разпоредби.

Благодарим за бързата реакция и пълното съдействие от страна на местните власти и в частност на Бранимира Бодурова, директор „ХДЕТТОС“.

Правим всичко необходимо и възможно, за да сме адекватни в тази трудна за всички ни ситуация, за да предпазим колкото може повече хора в Самоков, като сигурността на екипите ни и тази на нашите клиенти както винаги е приоритет номер едно за “Максима България”.