СамокоВест

Община Самоков с шанс да получи 2 млн. евро обезщетение от „Рила-Самоков 2004”АД

Споделете ни в

super_borovets_planАдвокат Екатерина Вададжийска донесе благата вест, че Община Самоков може да получи 2 млн.евро обезщетение от „Рила-Самоков 2004”АД за претърпени щети и пропуснати ползи. Преди повече от година, Адв. Вададжийска и икономистът Георги Димитров бяха избрани да представляват Общината в дружеството вместо Е. Перфанова и Юри Бодуров. Независимо, че все още не са вписани в регистрите, от месеци насам те водят преговори с мажоритарния акционер по изпълнение решението на общинския съвет, с което се настоява общината да получи компенсации за претърпените загуби в резултат на отпуснатия заем от 7.5 млн. евро. на „Транс Болкан Инвестмънт Лимитед”.
Адв. Вададжийска информира общинските съветници, че от Държавния резервен фонд на Оман са изразили писмено съгласие да преведат на „Рила-Самоков 2004”АД 2 млн. евро, които да бъдат дадени на Община Самоков. Тя обяви, че писмата са изпратени на електронната й поща и са подписани от Джамал ал Джебури.
Според Вадажийска, предстои писмата да бъдат получени в администрацията на Община Самоков. От там насетне следва изпълнение на процедурата, която включва решение на общото събрание на дружеството и реализиране  на съответните финансови операции.