СамокоВест

Общината построи кучкарник за полицейски питомци

Споделете ни в

Общината, съвместно с Областна дирекция на МВР София, построи нов дом за полицейските кучета. Модерното съоръжение за полицейските питомци е построено на площ от 31.5 кв.м. и се състои от четири клетки. Питомникът е изграден по проект на отдел „Капитално строителство” при ДУССД- МВР. Изграждането му е в резултат на обединените усилия на общинската администрация в лицето на общинско предприятие „Строителство, ремонт и озеленяване”- Самоков и областната дирекция на МВР. На откриването му присъства лично директорът на ОДМВР- София комисар Николай Николов. На нов дом вече се радват двете служебни кучета, Парис и Сибо.
Комисар Николов честити новата придобивка на своите служители и изказа сърдечна благодарност за оказаната подкрепа от страна на общинската администрация. Всяка крачка напред е възможна само когато полицията действа ръка за ръка с местната власт, отбеляза комисар Николов.

Проблемът е защо общинските управници финансират най-богатото ведомство в държавата да си построи кучкарник, а няма пари за изграждането на приют за безстопанствени кучета, които се превръщат във все по-сериозна заплаха за гражданите. С наближаващата зима рискът от ухапвания, а не дай си боже и от по-сериозни наранявания, се увеличава. Никой от местните управници не желае да си даде сметка, че преди няколко месеца в София двама души бяха разкъсани от освирепели улични псета и съвсем не е изключено трагедията да ни сполети и нас. Екипът на СамокоВест вече алармира, че глутници безстопанствени кучета буквално са превзели кварталите „Самоково” и „Възраждане”, но от страна на властимащите до този момент не са взети никакви мерки. Госпожи, и господа общински управници, отново ви напомняме, че с нашите пари трябва преди всичко да гарантирате нашата сигурност, опазването на живота и здравето ни, а не да правите мили очи пред силовото министерство. Не забравяйте, че гневът на мравките може да бъде и страшен, така че незабавно започнете реални действия за решаването на проблема с безстопанствените кучета.