СамокоВест

Областният управител върна на Общинския съвет решението за отдаване под наем на стрелбището

Споделете ни в

Областният управител на Софийска област върна на Общински съвет-Самоков решението за отдаване под наем на стрелбището. В мотивите се посочва, че е направен опит за заобикаляне на закона. Наемателят е определен без задължителния, според нормативната уредба, търг или конкурс.

Припомняме, че на заседанието си през месец октомври общинарите единодушно решиха стрелбището да бъде отдадено под наем на сдружение с нестопанска цел „Спортен клуб Боровец 2016“ с председател Мирослав Кенанов. Избраниците ни упълномощиха кмета да сключи договор за отдаване под наем стрелбището и сгради с площ 673,00 кв.м, сграда за битови услуги, метална конструкция с площ 117,00 кв.м и сграда – административно-делова, масивна сграда на един етаж с площ 133,00 кв.м със сдружението, предсавлявано от Мирослав Христов Кенанов, който е и на трудов договор от 2 години в Спортно училище “Никола Велчев“ като треньор по биатлон. Наемателят се задължава да заплаща месечна наемна цена в размер на 0,20 лв./кв.м/мес. без ДДС, т.е. 184,60 лв. без ДДС.

Срещу така взетото решение са обявиха и от „Сдружение с обществено полезна дейност – Клуб по биатлон Рилски спортист“, което в продължение на 40 години стопанисваше имота.

Въпросът е включен за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 24 ноември – четвъртък.