СамокоВест

Министерският съвет отпуска над 2 мл.лв. за изграждане на път към комплекса „ОКОЛ ЛЕЙК ПАРК“

Споделете ни в

Снимка: Архив

Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха от правителствената информационна служба.

Правителството одобри над 2 милиона лева по насърчителна мярка за изграждане на пътна инфраструктура в община Самоков. От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Самоков ще се предоставят средства в размер до 2 339 812 лева с ДДС за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура. (Има се предвид изграждането на „Пътна връзка от съществуващ път с. Горни Окол – с. Долни Окол, община Самоков, Софийска“.)

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по Закона за насърчаване на инвестициите инвестиционен проект „ОКОЛ ЛЕЙК ПАРК“ в с. Горни Окол на „Голф Окол“ ЕАД. Инвестицията по проекта е в размер на 107.32 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 215 нови работни места.

Инфраструктурата ще обслужва новата жилищна структура на разширението на с. Горни Окол, предвидена в краен етап с 1 000 жилищни единици – първи дом и около 5 000 души постоянно население, както и социална, и търговска инфраструктура, обслужваща новата жилищна структура. Чрез изграждане на инфраструктурата ще се подобри транспортното обслужване, ще се създаде връзка между съществуващата част на с. Горни Окол и новата жилищна структура и ще се повиши качеството на транспортните комуникации, се посочва в решението.