СамокоВест

Неудържим Рилски спортист без загуба в НБЛ. Десета поредна победа със 104:67 над Ямбол

Споделете ни в

Рилски спортист продължава без загуба в Националната баскетболна лига. Тимът записа десети пореден успех, след като на свой терен в „Арена Самоков“ надви убедително Ямбол със 104:67. Минчев, който в последните месеци лекуваше контузия, се завърна в игра и направи официален дебют с екипа на самоковци през настоящия сезон.

Рилецо отбеляза 18 тройки срещу само 6 за отбора на Ямбол.

Ямбол откри резултата и поведе с мини серия от 5:0. В четвъртата минута обаче Рилски изравни след точно попадение зад дъгата на Чавдар Костов и до края на периода запази лидерската позиция за 26:18.

В началото на втората четвърт двата отбора си размениха няколко бързи кошове. Тройка обаче на Дом Кристиано доближи Ямбол на 4 точки от противника и накара Людмил Хаджисотиров да вземе таймаут. Добрите атаки на домакините продължиха и до края на периода, когато си осигуриха аванс от 47:35.

След подновяването на играта баскетболистите на Александър Алексиев изпитваха големи затруднения в нападение. Домакините се възползваха от дадената им възможност и за кратко време направиха серия от 10:0, с която отказаха Ямбол и го оставиха без кош до четвъртата минута.

До края на срещата съставът на Людмил Хаджисотиров продължи да увеличава преднината си, като удържа убедителна победа.

Най-резултатен в срещата бе Васил Попов, който записа 20 точки, 3 борби и 6 асистенции. С 16 приключи Чавдар Костов, Брандън Рандълф е с 14 точки, 6 борби и 8 асистенции, с 10 остана Димаджио Уигинс.

За Ямбол Дом Кристиано завърши с 14 точки и 8 борби, Трей Сампсън записа дабъл-дабъл с 10 точки и 11 борби, по 9 отбелязаха Уилямс Тавареш и Дикуон Морис.