СамокоВест

Купата на България Баскетбол-жени е в Самоков! Рилски детронира Берое в страхотен финал

Споделете ни в

Купата на България Баскетбол-жени е в Самоков! Женският тим на Рилски спортист спечели тазгодишната надпревара за ценния трофей, като победи досегашния му носител Берое с 62- 56.

Двата отбора изиграха страхотен финален сблъсък, като Берое поведе в първата четвърт с 21- 15. През вторите десет минути баскетболистките на Рилски започнаха да играят много добре в защита и позволиха на гостенките да отбележат едва 6 точки, като почивката дойде при 27-37 в полза на Рилски.

След подновяването на играта момичетата на Меги Маринкова запазиха инерцията от втората част и продължиха да са по-добрият отбор, като дори успяха да увеличат преднината си до 14 точки преди последната част. В нея баскетболистките от Стара Загора направиха всичко по силите си, за да се върнат в срещата и успяха да намалят изоставането си до само 5 точки 5 минути преди края на срещата.

Това обаче бе максимума, който успяха да постигнат, защото баскетболните звезди на Самоков изиграха финалните минути на мача изключително умно и заслужено спечелиха Купата на България.

Деница Манолова и Тия Чеймбърс бяха най- резултатни в мача за нашите, като Деница приключи с 13 точки и 7 борби, а Тия с 11 точки и също 7 борби.

За Берое над всички беше Жаклин Златанова с 15 точки.