СамокоВест

Кой и защо прояви агресия към призваните да опазват нашия живот и здраве – Лекарите!

Споделете ни в

Отново агресия срещу лекар в Самоков. Вандали съсипаха вратата и табелата на 45-ти кабинет в поликлиниката. Кабинетът се ползва от кардиолога д-р Андрей Андреев. Той е от единиците млади лекари, които след солидна специализация, се върна да работи в родния си град Самоков. Още в първите дни на практиката си д-р Андреев се сблъска със стена от отрицание. И когато, след месеци отдадена на хуманната си професия работа и заслужено доверие от страна на пациентите му  се очакваше нормалност в отношението им, вратата на кабинета стана обект на нечии вандалски инстинкти.

Д-р Андреев публикува пост в групата „Забелязано в Самоков“, в който написа: „Хората имат различни начини да изразяват своите чувства и емоции. Но някои от тях  наистина надминават себе се и проявите им са вандалски и детински. Ще се радвам ако някой сподели и знае нещо за автора на тази ,,творба”, намираща се в поликлиниката – 45-ти кабинет. Може да съобщи в РУ Самоков или на място в кабинета 0882 75 91 90.

 И охраната в Поликлиниката трябва да е по-бдителна. Липсва достатъчно видеонаблюдение.“

Очакваме този път отговорните институции и лица да си свършат работата наистина добре и да установят извършителя на престъпния акт. Още повече като се има предвид, че местната власт, в лицето на Общински съвет-Самоков и кмета, като наемодател, на последното си заседание увеличи наемите на кабинетите в поликлиниката двойно. В едно цивилизовано общество би трябвало, не само лекарите, но и кабинетите, където работят тези, от изключителна важност за живота и здравето ни, специалисти да имат надеждна защита.

И тук възникват поредица от въпроси, които разкриват наистина ли е цивилизована нашата общност. Доколко всеки един от нас носи своята отговорност?

Отговорността ни като родители да възпитаваме децата си.

Отговорността ни като учители да просвещаваме децата си.

Отговорността ни като служители да си вършим работата съзнателно и по най-добрия начин.

Отговорността ни като ръководители да подбираме кадрите си и да упражняваме ефективен контрол за постигане на реално добри резултати.

Отговорността ни да живеем като една мъничка част от своята общност, да зачитаме и уважаваме правата на всеки един.

Мъдро да правим своя свободен избор – в какъв свят искаме да живеем – цивилизован, подреден, спокоен и мирен, и отговорно да го пазим с всяко свое действие или в свят на агресия и насилие.

Д-р Андреев с доказаните си способности и другите като него – образовани, отговорни, отдадени, знаещи и можещи специалисти, няма никакъв проблем да живее  в цивилизования свят. От години това е известен на всички ни факт. Голямата част от тези млади хора, които са двигателите на обществото, намериха за себе си и за своите семейства един много по-добър живот извън България и в частност извън Самоков!

Проблемът е за агресорите и насилниците. И това е огромен проблем! Защото накрая ще останат само те – ще се бият и ще се избиват, и няма да има кой да им помогне.

Известен позитивизъм в този  крайно неприятен  случай внасят някои коментари към поста на д-р Андреев, които сочат, че има и будни хора в този град.

Mariya Vasileva

Простотията вече е взела връх, но всичко идва от ненаказуемостта. Институциите само отчитат дейност и чакат някой да им нареди за да свършат някоя работа.

Dorina Doreto

Щом и в болницата е посегнал този човек, който и да е, значи е стигнал дъното!!!