СамокоВест

Кметът поиска от Общинския съвет да опрости близо 20 000 лв. несъбрани наеми. При 14 гласа „за“ и 13 „въздържам се“ – опрощението не се случи

Споделете ни в

Кметът Владимир Георгиев поиска, със своя докладна записка, общинският съвет да опрости близо 20 000 лева несъбрани наеми от общински имоти. Предложението беше направено анблок за всички нередовни платци. В процеса на разискванията съветниците изискаха длъжниците да бъдат посочени поименно. Списъкът бе прочетен от Бранимира Бодурова –  директор на дирекция „Хуманитарни дейности, екология, търговия, туризъм, общинска собственост”.

Общинските съветници д-р Панев, Йордан Стоянов и Николай Николов настояха администрацията да представи какви мерки е предприела, за да не се стига до опростяване на вземания. Директорът на дирекцията за общинската собственост се ограничи в информацията, че жилищните имоти вече са освободени, заради неплатени наеми. Изпратени са писма, има заведени дела, но за някои и по изпълнителни дела вземанията са несъбираеми, обобщи Бодурова.

Както се вижда, отговорът бе изграден по-скоро на общи приказки, отново без конкретика за всеки от договорите – наемател, срок на ползване на имота, предприети мерки за събиране на наема, състояние на имота. По непотвърдена информация в списъка не са посочени всички нередовни наематели. В този смисъл бяха неофициалните коментари на съветници извън заседателната зала.

Предложението на кмета Георгиев да бъдат опростени несъбраните вземания на нередовните наематели на общински имоти бе гласувано поименно.

При съотношение от 14 гласа „за“ и 13 „въздържам се“ предложението не бе прието.