СамокоВест

КАТ започна акция „Зима”

Споделете ни в

kat zima zimna gumaДнес Пътна полиция сложи началото на акция „Зима“. Автомобилите ще бъдат проверявани за изправни светлини, чистачки и отговарящи на законовите изисквания гуми. Целта на проверката е също така да се напомни на водачите, че денят става по-къс, атмосферните условия се променят, пътищата са хлъзгави и несигурни.
В закона няма изискване за задължително поставяне на зимни гуми, но униформените ще проверяват дали грайферите им имат минимум 2 мм дълбочина. Предимствата са безспорни: зимните гуми имат по-добър контакт с пътя поради специалната смес на носещата повърхност, която запазва еластичността си при температури и под 5 градуса. При зимни условия летните гуми не притежават тези свойства. Освен това формата на протекторите при зимните гуми също допринася за по-доброто поведение на автомобила върху настилката. А според експертите гумите на колата трябва да са с протектори от поне 5 мм, за да имат добро сцепление с пътя.

 

One thought on “КАТ започна акция „Зима”

  1. Винаги са ми били итересни тези акции, при положение, че закон за зимни гуми няма. А да караш с 5мм грайфер си е самоубийство.

Comments are closed.