СамокоВест

Инж. Петър Костов е третият заместник кмет на Община Самоков – поема строителството

Споделете ни в

Кметът на Община Самоков инж. Ангел Джоргов назначи инженер Петър Костов за заместник-кмет, който ще отговаря за устройството на територията, за подготовката и реализацията на проекти с европейско и общинско финансиране.

На страницата на общината инж. Джоргов посочва:

„Сред основните отговорности на инж. Костов като мой заместник ще бъдат строителството и подобряването на инфраструктурата на територията на общината в услуга на всички нейни жители“

Според него, новият зам.-кмет е доказан експерт в сферата на строителството, пътната инфраструктура и финансите.

От своя страна инж. Костов благодари за оказаното доверие на кмета Джоргов и изрази надежда, че бързо ще стане част от успешния ръководен екип на Общината и допълни – „Професионалното ми верую е основано на разбирането, че именно екипната работа е ключова за успеха на всяка една институция или организация“.

Той е завършил висше образование в Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност „Строителство на транспортни съоръжения“. Инж. Костов е и магистър по „Публични финанси” от Университета за национално и световно стопанство. През 2018 г. завършва и магистратура по „Бизнес мениджмънт и планиране в строителството“ във Висшето училище по застраховане и финанси.

Професионалният опит на инж. Петър Костов е в сферата на строителството. Още в началото на кариерата си той ръководи големи инфраструктурни проекти, както и изграждането на мащабни транспортни съоръжения, включително такива в рамките на разширението на метрото в София.

В периода от 2018 г. до 2023 г. инж. Костов е част и от преподавателския състав във Факултета по транспортно строителство, пътища и транспортни съоръжения към УАСГ.

През 2021 г. започва работа в Столична община като директор на дирекция „Строителство“.