СамокоВест

Засилен контрол на движението по пътищата през празничните дни – униформени ще дебнат за употреба на алкохол

Споделете ни в

kat policia policeВъв връзка с подобряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата през периода на Великденските празници сектор „Пътна полиция” в ОДМВР- София предприема засилени превантивни мерки.
В дните с очаквана най- висока интензивност на трафика на обслужваните от областната дирекция участъци от АМ „Хемус”, АМ „Тракия” и главен път І-8 ще има засилено полицейско присъствие. Допълнителни полицейски екипи ще контролират и регулират движението и в районите на конфликтните участъци с концентрация на ПТП, пътните възли и кръстовищата, бензиностанциите, крайпътните паркинги, мотели и заведения. Униформените служители ще предприемат действия за улесняване на пропускателната способност чрез регулиране и контрол на паркирането в подходите и районите на масово посещаваните църковни храмове.
В дните от 10 до 12 април ще бъдат проведени полицейски операции „Алкохол и неправоспособност”, при които ще се взема отношение и спрямо пътници и водачи без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, управление на нерегистрирани и неизправни МПС и други нарушения на Закона за движение по пътищата.
През поредицата от почивни дни ще се проведат и полицейски операции „Скорост”. Нарушителите ща бъдат спирани и санкционирани на място при стриктно спазване на законовите разпоредби.
Завишен контрол ще се осъществява и по спазване на заповедта на АПИ относно въведената временна организация на движението по участъци от републиканската пътна мрежа на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за времето от 16.00ч. до 20.00ч. на 9 април и от 14.00ч. до 20.00ч. на 13 април.