СамокоВест

Женският Рилски спечели бронзовите медали при завръщането си в дамското първенство

Споделете ни в

Рилски спортист спечели бронзовите медали в женската А група при завръщането си в дамското първенство. Това стана след като тимът спечели и втория мач с Шампион 2006, този път на негов терен в зала „Триадица“ със 73:60.

Със спечелването на бронзовите отличия женският отбор на Рилски спортист записва една изключително успешна година, тъй като успя да се класира и на финал в турнира за Купата, където баскетболистките завоюваха сребърните медали.

Възпитаничките на Маргарита Маринкова взеха инициативата още в началните минути на втората среща с Шампион и след първата част водеха с 19:12.

През втората част момичета продължиха да демонстрират по-точен мерник от съперника си, като заедно с това успяха да го лимитират до само 7 точки и на почивката вече водеха с 46:21.

След подновяването на играта резултатността и на двата отбора бе доста ниска, но въпреки това, баскетболистките на Рилски продължаваха да поддържат солиден аванс и преди последния период резултатът бе 59:32 в полза на самоковския тим.

Домакините от Шампион 2006 не се отказаха да преследват обрата в срещата и две минути преди края на финалния период успяха да намалят изоставането си само на 7, но до пълен обрат така и не се стигна и момичетата на Маргарита Маринкова  взеха мача, а с това и серията.

Ивана Бонева бе най-резултатна за успеха с 20 точки. Раня Абурая реализира 12, по 10 имат Радина Илиева и Гергана Николова.