СамокоВест

В България протестират майки и бебета. В Самоков протестират само организаторите.

Споделете ни в

protest maiki bebetaМайки в цялата страна излязоха на протест – искат повече пари за децата. Обезщетението сега е 340 лева, а родителите настояват парите да бъдат равни поне на минималната работна заплата и да се увеличат детските добавки. Майките искат още и по-лесен достъп до яслите и детските градини за най-малките граждани на България.
Вместо детски надбавки в кеш, майките да получават купони за храна, дрехи и учебници. Така ще се спрат повсеместните злоупотреби с пари на ръка от ромското население, превърнало многолюдната си челяд в банкомати. По този начин ще бъде гарантирано, че средствата ще бъдат използвани за децата, а не за задоволяване на прищевките на безотговорни родители, настояваха още протестиращите.
„Децата на България – изчезващ вид”, „Намалете заплатите си! Освободете бюджет за детски надбавки за всяко българско дете“, „Без майки няма деца, без деца няма България“, „За децата бюджет няма, да му мисли мама“ – са част от лозунгите, които издигнаха участниците в протеста, голяма част от които бяха с децата си.
В Самоков протестът не се случи. В уречения час на площада се явиха само организаторите. Това е доказателство, че от нашия град нищо не става, заяви един от тях.