СамокоВест

Възходът на баскетболния Рилски спортист продължи с победа над ЦСКА

Споделете ни в

Мъжкият тим на Рилски спортист продължава възходящата си линия и записа своята тринадесета поредна победа.

Тя дойде при домакинството на тима над ЦСКА с 92- 84. Така играчите от Самоков се изравниха в класирането с лидера Черноморец (Бургас), след като и двата състава имат по 19 победи и 5 загуби. „Червените“ са на пета позиция с 13-10, но са с мач по-малко.

Алън Арнет се оказа играчът, който поведе колоната на реализаторите на самоковци в двубоя, като американецът приключи срещата със 17 точки. С една по-малко- 16 завърши Александър Янев, а с 14 остана капитанът Чавдар Костов.

Срещата започна добре за гостите, които успяха да поведат в първата част с 23-20. Втората обаче бе в полза на Рилски, като след нея отборът вече водеше с 48-44.

Доброто представяне на Рилецо продължи и след паузата и разликата, естествено, започна да се вдига, като преди последната четвърт тя вече бе двуцифрена- 75- 62.

В последната част отборът на ЦСКА заигра по-нагресивно в защита, което бе причина за някои грешки в нападенията на самоковци, но до някакви драматични моменти не се стигна и Рилски спортист се поздрави с победата.