СамокоВест

Бъди човек – подари Щастлива Коледа на съгражданин в тежко социално положение

Споделете ни в

Благородната инициатива „Бъди човек“ продължава. За пета поредна година кампанията в Самоков обединява десетки поддръжници. Център и лице на инициативата продължава да бъде Радослав Христов, подкрепян от приятели и доброволци.

„Благотворителната инициатива „Бъди човек” се превърна в добра традиция в град Самоков. Тя обединява множество доброволци, готови да подарят надежда на хора в нужда. Бъди съпричастен! Бъди човек! 21.12 ВКЛЮЧИ СЕ И ТИ !!!“, призовават организаторите.  И допълват –  инициативата ни подканва и на тази Коледа да бъдете добри към най- нуждаещите се и без никакви задни мисли да протегнете ръка към човек в нужда и неравностойно положение с най- необходимите продукти за една трапеза в празничен ден.

Изискването е да се закупят и предоставят хранителни продукти от първа необходимост. Не се събират парични средства. Дарените продукти се окомплектоват в пакети. Събирането на даренията и пакетирането ще стане на 18,19, и 20 декември в едно от помещенията на зала „Арена“, а раздаването им – на 21 декември (петък).

Всеки, който има желание да се включи може да пише на фейсбук страницата „Бъди човек – Самоков” или директно на организатора Радослав Христов. Той открехва леко завесата с коледните изненади и съобщава – тази година към нас ще се включат фенове на футболния отбор ЦСКА, поканил съм и популярна българска актриса, която да бъде лице на „Бъди човек – Самоков 2018”.

А най-ценното в кампанията е, че дарове има и за двете страни. За хората в тежко социално положение – храна за Коледната трапеза. За дарителите – радостта и благодарността в очите им.