СамокоВест

Баскетболният Рилски пречупи Черноморец с 30:8 в третата четвърт

Споделете ни в


Рилски спортист реши всичко в Бургас за 10 минути

Една четвърт бе предостатъчна на Рилецо за победа с 98:75 при гостуването на Черноморец. Бургазлии се върнаха в НБЛ след дълго прекъсване, като през първото полувреме играха много добре, но след почивката самоковци наложиха своята воля и убиха интригата в рамките на третата четвърт.

Черноморец бе напред с 19:24 след първата четвърт в зала “Бойчо Брънзов”, а на почивката все още имаха аванс, който отново бе пет точки – 45:50. След подновяването на играта Рилски обаче показа истинските си способности и пречупи съперника с 30:8 в третата четвърт, след която вече бе напред – 75:58. Бургазлии направиха опит за връщане в мача, но това не се случи и така самоковци взеха втора победа за сезона, този път с 98:75, като отново вкараха над 90 точки.

Брендън Браун с 22 точки и Игор Кесар с 20 поведоха Рилски към успеха, докато Тихомир Желев (12) и Ксавие Джонсън (11) допълниха списъка с най-добрите реализатори.

Блейк Рейнълдс вкара 26 за Черноморец, Джамал Кинг добави 12, а Робърт Георгиев остана с 12.

И двата отбора не бяха в пълен състав. Домакините не можеха да разчитат на Тевън Джоунс и Джордан Бътлър. В групата на тима от Самоков не бе Милен Дудев, но пък в игра след близо месец извън терена се завърна Игор Кесар. Победата бе втора за баскетболистите на Людмил Хаджисотиров, докато тези на Йордан Колев са с две поражения.