СамокоВест

Баскетболният Рилски завърши Редовния сезон с категорична победа

Споделете ни в

В последния си мач от Редовния сезон и без Брендън Браун Рилски спортист не срещна никакви затруднения и победи гостуващия в Самоков тим на Черноморец Бургас с 89- 58.

Срещата бе далеч от дерби, защото играчите на Людмил Хаджисотиров успяха да стигнат до комфортен аванс от 16 точки още в първата четвърт, която завърши при 29- 13 в полза на Рилски.

Във втората доминацията на самоковци продължи, макар че гостите от Бургас се опитаха да са по- равностойни. Все пак домакините и в тази част бяха водещия тим, като до полувремето таблото в зала „Арена Самоков“ показваше 20 точки преднина за Рилски спортист- 49- 29.

След почивката ситуацията на терена не се промени по никакъв начин. Рилски отново бе отбора, който демонстрираше по- добра игра. Тази добра игра имаше и цифрово изражение, което след 30 минути се изразяваше в преднина от 28 точки.

Тази разлика на практика и предреши победителят в мача, като въпреки всичко последната четвърт отново бе за Рилски, а двубоят приключи при крайното 89- 58.

Най- резултатен в двубоя за нашия тим в този мач бе Ей Джей Хес, който се завърна в игра след кратко боледуване и отбеляза 16 точки. С 13 остана Трей Портър, а с 12 завърши Деян Карамфилов, който записа дабъл- дабъл, тъй като успя да направи и цели 11 завършващи подавания.

За гостите от Бургас Андрей Иванов записа също дабъл- дабъл от 17 точки и 13 борби.